Agenda

Regelmatig worden er bijeenkomsten georganiseerd in de regio over de Regionale Energiestrategie Noord-Holland Noord en gerelateerde onderwerpen. Niet alleen door ons als programmaorganisatie, maar ook door andere partijen zoals de Participatiecoalitie, het Servicepunt Duurzame energie en het Nationaal Programma RES. Een overzicht hiervan vindt u in onze agenda.

Let op: als gevolg van de nu geldende maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, worden alle bijeenkomsten online georganiseerd.

Open Energie Dag

Za 11 september

Tijdens de eerste Open Energie Dag op zaterdag 11 september openen duurzame energieprojecten in heel Nederland de deuren om iedereen te laten kennismaken met de vele verschillende projecten. Kom ook kijken naar een zonne- of windpark bij jou in de buurt. Ontmoet de mensen achter een biomassacentrale of voel de warmte van bodemenergie.

Meer informatie

Nationale klimaatweek

Ma 28 oktober – 5 november

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken. Samen maken we Nederland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen. Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, wordt dit jaar van 28 oktober tot en met 5 november de Nationale Klimaatweek 2021 georganiseerd.

Meer informatie

Webinar RVO: Zon PV en netcapaciteit

Wo 4 oktober, 14.30-16.30 uur

Hoe moeten we omgaan met schaarste op het elektriciteitsnet? En hoe kunnen gemeenten en provincies daaraan bijdragen?

Maandag 4 oktober (14.30-16.30 uur) organiseert RVO een webinar over mogelijke oplossingen voor de netproblematiek. Tijdens dit webinar staat de rol van decentrale overheden bij mogelijke oplossingsrichtingen voor de netproblematiek centraal. Verschillende sprekers delen hun kennis en ervaringen.

Meer informatie

RES-congres Samenspel in de regio – vizier op 2050

Wo 3 november, 09.00-17.00

Het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NPRES) organiseert op woensdag 3 november tijdens de Nationale Klimaatweek, het allereerste RES-congres. Het vindt plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Leren van inzichten uit de praktijk en van elkaar. Maar ook inspiratie opdoen en je netwerk uitbreiden. Dat kan je doen tijdens dit congres voor medewerkers van overheden, maatschappelijke organisaties, netbeheerders, marktpartijen, wetenschappers en (burger)initiatieven die betrokken of geinteresseerd zijn in de Regionale Energiestrategie.

Meer informatie

Kennissessie Financiële participatie in de RES

Do 7 oktober, 15.00-17.00 uur

In deze kennissessie lichten we toe hoe en waar lokaal eigendom en financiële participatie een plek kunnen krijgen in o.a. het ruimtelijk beleid en geven we voorbeelden uit de praktijk. 

Meer informatie

Kennissessie Van zoekgebied naar initiatief

Do 2 december, 15.00-17.00

Meer informatie volgt.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en het nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel deze informatie:
Naar bovenNaar boven
Snel naar NH Zuid
Snel naar NH Zuid