Agenda

Regelmatig worden er bijeenkomsten georganiseerd in de regio over de Regionale Energiestrategie Noord-Holland Noord en gerelateerde onderwerpen. Niet alleen door ons als programmaorganisatie, maar ook door andere partijen zoals de Participatiecoalitie of het Servicepunt Duurzame energie. Een overzicht hiervan vindt u in onze agenda.

Let op: als gevolg van de nu geldende maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, worden alle bijeenkomsten online georganiseerd.

Webinar Spanning op de netten

Vr 27 nov

Vrijdag 27 november is er een nieuw webinar in de reeks van het platform Klimaatakkoord. In dit webinar wordt gezocht naar oplossingen voor de groeiende capaciteitsproblemen op de netwerken. De netten komen onder steeds grotere spanning te staan.

Het webinar ‘Spanning op de netten’ gaat over twee belangrijke vragen:

– Hoe organiseren we de regie op dit complexe vraagstuk?
– Hoe maken we de nieuwe infrastructuur voor energie haalbaar en betaalbaar?

Lees meer

Evenement HIER opgewekt 2020

woe 18 – vrij 20 nov

Woensdag 18 t/m vrijdag 20 november 2020 vindt voor de negende keer het Evenement HIER opgewekt plaats:  landelijke evenement over lokale duurzame energie in Nederland. EHO is een ontmoetingsmoment voor iedereen die betrokken is bij de lokale energie-initiatieven. Een vrolijke gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen en inspiratie op te doen.

Lees meer

Online kennissessie Meervoudig ruimtegebruik RES Noord-Holland

Do 10 dec, 15.00 – 17.00 uur

Niet alleen de opwek van duurzame energie vraagt ruimte, ook woningbouw, natuurontwikkeling, recreatie en landbouw. Hoe combineren we die opgaven op een slimme manier? In een aantal kennissessies gaan we in op meervoudig ruimtegebruik.

In de eerste kennissessie zoomen we in op twee actuele thema’s in de RES: zon in landschap en zon op agrarische grond. Hoe komen we van woorden tot daden? Iedereen kent de voorbeelden, maar hoe brengen we ze in de praktijk? Tijdens de kennissessie gaan we hierover in gesprek met onder andere Energietuinen, LTO Noord, GroenLeven, Vattenfall en Mothership.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en het nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel deze informatie:
Naar bovenNaar boven
Snel naar NH Zuid
Snel naar NH Zuid