Agenda

Regelmatig worden er bijeenkomsten georganiseerd over de Regionale Energiestrategie en gerelateerde onderwerpen. Niet alleen door ons als programmaorganisatie, maar ook door andere partijen zoals de Participatiecoalitie Noord-Holland, het Servicepunt Duurzame energie en het Nationaal Programma RES. Een overzicht hiervan vindt u in onze agenda.

Kennissessie ‘Participatie in de zoekgebieden: lessen uit de praktijk’

Do 17 maart 15.00 – 16.45 uur

RES NH

Samen met de Participatiecoalitie Noord-Holland organiseert de RES-uitvoeringsorganisatie op donderdag 17 maart de kennissessie ‘Participatie in de zoekgebieden – lessen uit de praktijk’. Tijdens deze kennissessie bespreken we kort de lessen uit de evaluatie van de communicatie en participatie bij de RES 1.0 in Noord-Holland. We gaan vooral in op ervaringen uit de praktijk en de do’s en dont’s als het gaat om participatie bij de uitwerking van zoekgebieden.

Lees meer

Webinar ‘Rolverdeling bij zonneparken en windmolens met lokaal eigendom’

Do 17 maart 19.30 – 21.00 uur

Participatiecoalitie

Toekomstige zonneparken en windmolens komen zoveel mogelijk in eigendom van de lokale gemeenschap. Hiervoor moeten allerlei partijen samen-werken: lokale energiecoöperaties, grondeigenaren, energieleveranciers en/of andere marktpartijen. Om een project van de grond te krijgen, is goed samenspel tussen de projectpartners essentieel. De sleutel: heldere rolverdeling en afspraken over de samenwerking. Wil je weten hoe de rolverdeling er in de praktijk nu écht uitziet? De Participatiecoalitie houdt hierover een webinar.

Lees meer

Webinar ‘Wat is een Wijkuitvoeringsplan nou eigenlijk?’

Do 7 april 10.00 – 12.00 uur

Servicepunt Duurzame Energie

In het Klimaatakkoord staat dat de gemeente, samen met betrokken partijen, de Transitievisie Warmte verder uitwerkt op het niveau van de wijk en dat verwoord in een zogenaamd wijkuitvoeringsplan (WUP). En dat in dat plan keuzes worden gemaakt, bijvoorbeeld over de infrastructuur. Maar wat is een WUP nou precies en hoe zet je dit instrument effectief in?

Graag nemen we je aan de hand van praktijkvoorbeelden mee in het nut en de noodzaak van de WUP. We gaan ook in op de samenhang van een WUP met bestaande en toekomstige wetgeving als de Omgevingswet en de Warmtewet. Je krijgt praktische tips om met jouw WUP aan de slag te gaan.

Lees meer

Evenement HIER Opgewekt

Wo 30 maart 9.00 – 18.00 uur

Klimaatbureau HIER

Op woensdag 30 maart 2022 vindt de tiende editie van het Evenement HIER opgewekt plaats: het grootste landelijke evenement over lokale duurzame energie in Nederland. De opzet is hybride: je kunt live aanwezig zijn in het Spant in Bussum (kaarten beschikbaar!), of een klein deel van het programma online volgen. We zien uit naar je deelname!

Lees meer

Webinar: opslag van energie

Vr 1 april 10.00 – 11.30 uur

Klimaatakkoord.nl

Opslag van energie is nodig om te zorgen dat er ook energie is als de zon niet schijnt en de wind niet waait. Hoe ontwikkelen de diverse vormen van opslag zich? Gaat het snel genoeg?  Welke van de vele technieken die voorbij komen zijn kansrijk? Zijn er al goede business cases met energieopslag?

Hierover is op vrijdag 1 april een webinar van het Voortgangsoverleg voor het Klimaatakkoord.

Lees meer

Webinar ‘Eerste Tafel voor Aquathermie Noord-Holland’

Do 7 april 10.00 – 12.00 uur

Servicepunt Duurzame Energie

Wil je ook met warmte uit water – oftewel aquathermie – aan de slag? Zie je mogelijkheden en weet je niet waar te beginnen? Of wil je überhaupt meer te weten komen over aquathermie en de potentie van deze bron? Tijdens deze eerste Tafel voor Aquathermie gaan we hierover in gesprek, delen we praktijkvoorbeelden en helpen we je samen met de waterschappen uit de provincie verder op weg.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en het nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel deze informatie:
Naar bovenNaar boven
Snel naar NH Zuid
Snel naar NH Zuid