Agenda

Regelmatig worden er bijeenkomsten georganiseerd in de regio over de Regionale Energiestrategie Noord-Holland Noord en gerelateerde onderwerpen. Niet alleen door ons als programmaorganisatie, maar ook door andere partijen zoals de Participatiecoalitie of het Servicepunt Duurzame energie. Een overzicht hiervan vindt u in onze agenda.

Let op: als gevolg van de nu geldende maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, worden alle bijeenkomsten online georganiseerd.

Online kennissessie: Procesparticipatie en financiële participatie

Do 25 maart, 15.00 – 17.00 uur

Participatie en draagvlak zijn essentieel voor de energietransitie en de uitvoerbaarheid van het Klimaatakkoord. In het Klimaatakkoord is daarom afgesproken dat de RES in een bottom-up proces tot stand moet komen en inwoners moeten kunnen participeren. Daarnaast is de ambitie opgenomen dat 50 procent van de nieuwe duurzame energieopwek op land in eigendom komt van de lokale omgeving. Deze kennissessie gaat over procesparticipatie en financiële participatie/lokaal eigendom.

Lees meer

Online reflectiebijeenkomst Regionale Energiestrategie Noord-Holland

Woe 19 mei, 19.30-21.30 uur

In mei of juni staat de Regionale Energiestrategie (RES 1.0) op de agenda voor besluitvorming. Ter voorbereiding op deze besluitvorming organiseren de programmaorganisaties RES Noord-Holland Noord en Noord-Holland Zuid samen met de provincie op woensdag 19 mei (avond) een online reflectiebijeenkomst voor volksvertegenwoordigers. Raadsleden, Stadenleden en leden van algemeen besturen van de waterschappen kunnen dan met elkaar in gesprek. 

Lees meer

Webinar ‘Zonpositief: Zonne-energie op weg naar impact’

Do 4 maart, 14.00-15.00 uur

Zonne-energie (pv) is een onmisbare bouwsteen voor een duurzaam en klimaatneutraal energiesysteem; wereldwijd, in Europa en in Nederland. De kosten zijn spectaculair gedaald door een zeer succesvolle combinatie van innovatie en opschaling door marktontwikkeling. Dat is goed nieuws voor de noodzakelijke energietransitie, maar tegelijkertijd zijn er toenemende zorgen en vragen over de manier waarop de groei wordt gerealiseerd.

Gelukkig heeft pv alles in zich om dat mogelijk te maken en TNO werkt daaraan met een groot team van enthousiaste experts. Reden voor hun om in dit interactieve webinar de ontwikkelingen op het gebied van pv in kaart te brengen en zoveel mogelijk mensen en organisaties te informeren en te inspireren over de vele, vaak nog onbekende mogelijkheden en gezichten van zonne-energie.  

Lees meer

Online kennissessie: Energie-infra

Do 17 juni, 15.00 – 17.00 uur

Meer informatie volgt binnenkort.

Webinar Regiodemocratie en de RES

Do 4 maart, 19.30-20.30 uur

Het NP RES organiseert de webinar ‘Regiodemocratie en de RES’, over de dilemma’s, maar ook de kansen van ‘regiodemocratie’.

Actuele vragen zijn: Hoe positioneer je je als volksvertegenwoordiger in de politiek-bestuurlijke context van een RES-regio? Hoe zorg je enerzijds voor de belangen van jouw gemeente/provincie/waterschap en draag je bij aan een RES waarbij de goede afwegingen zijn gemaakt die bijdrage aan de energietransitie in jouw regio?

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en het nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel deze informatie:
Naar bovenNaar boven
Snel naar NH Zuid
Snel naar NH Zuid