Agenda

Regelmatig worden er bijeenkomsten georganiseerd over de Regionale Energiestrategie en gerelateerde onderwerpen. Niet alleen door ons als programmaorganisatie, maar ook door andere partijen zoals de Participatiecoalitie Noord-Holland, het Servicepunt Duurzame energie en het Nationaal Programma RES. Een overzicht hiervan vindt u in onze agenda.

Ontwerpsessie participatie van koplopers naar middenmotors

Di 30 november, 14.30-17.00 uur

Servicepunt Duurzame Energie

Wie is die stille middengroep nu eigenlijk? En vooral: hoe betrek je hen bij het complexe vraagstuk? Hoe ziet participatie en communicatie er bij deze doelgroep uit? In deze ontwerpsessie van Het Servicepunt Duurzame Energie maak je kennis met het fenomeen middenmoter, aan de hand van meerdere persona’s. En ga je zelf aan de slag met het bedenken van een participatiestrategie voor deze grote doelgroep.

Meer informatie

Foto: Bas Beentjes

Kennissessie Uitvoeringsprogramma; van papier naar praktijk

Do 2 december, 15.00-17.00 uur

Provincie Noord-Holland, energieregio NHN & energieregio NHZ

Hoe kom je van ambitie naar verankerd zoekgebied? Hoe breng je een zoekgebied tot een vergund project? En hoe ga je van vergund project naar realisatie? In de kennissessie ‘Uitvoeringsprogramma: van papier naar praktijk’ op donderdag 2 december van 15.00-17.00 uur gaan we hierover met elkaar in gesprek. 

Meer informatie

Webinar klimaatpsychologie 15 december: ‘Het klimaat verandert: hoe zit het met ons gedrag?’

Woe 15 december, 16.30–17.30 uur

Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

De klimaattop in Glasgow is net achter de rug. De meningen over het succes ervan verschillen. Ondertussen houden steeds meer mensen zich bezig met het klimaat. Niet iedereen voelt urgentie en anderen zien weer teveel belemmeringen voor daadwerkelijk klimaatvriendelijkere keuzes in hun dagelijks leven. Hoe kun je mensen motiveren om juist wél aan de slag te gaan en hoe bereik je mensen die hier nog niet zo mee bezig zijn?

Tijdens het gratis webinar ”Het klimaat verandert: hoe zit het met ons gedrag?” van Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) gaan ze samen met psychologen op zoek naar het antwoord op deze vragen.

Meer informatie

Kennissessie Kleine windturbines

Do 2 december, 15.00-16.30 uur

Provincie Noord-Holland, energieregio NHN ,energieregio NHZ & Steunpunt Monumenten en Archeologie

Binnenkort meer informatie

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en het nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel deze informatie:
Naar bovenNaar boven
Snel naar NH Zuid
Snel naar NH Zuid